Du har nettopp fått din første Boatfinder og du lurer på hvor i båten du bør plassere den. I denne artikkelen skal vi beskrive litt av de forutsetningene en antenneløs GPS-sporingsenhet trenger. 

Først og fremst er det viktig å merke seg at antennen ligger rett under etiketten og forutsetningen for en god plassering er mest mulig fri sikt mot himmelen.

I det første eksempelet ser du at at enheten er montert vertikalt for eksempel i styrhuset og må gjennom glass og er blokkert av et tykt tak. Det gir veldig begrenset sikt, spesielt med innfelt skrått vindu med metalltak.

Dette kan fungere, men er ikke optimalt fordi satelitter utenfor den grønne kjeglen på bildet dermed blir ignorert og posisjonen til enheten blir mindre nøyaktig.

I det andre eksempelet ser du enheten montert på taket har man en helt annen himmelsikt. 

Så hovedreglene er som følger når du monterer din enhet er å unngå metall som hindring til fri sikt.  Har du mulighet til å montere din Boatfinder i friluft, på for eksempel taket av båten så gjør du det. 

Her er et eksempel på en Boatfinder plassert i styrekonsollet på en Brig 650 Eagle:

Sett utenifra:

Som alltid, har du noen spørsmål så ta gjerne kontakt med oss på chatten her, i appen eller via hei@gjestebok.no. Vi står klare til å hjelpe :)

Fant du svaret?