Hei!

Du har valgt Boatfinder som din sporingsenhet og du lurer sikkert på hvordan den oppfører seg? Det kan du lese mer om her.

Merk: For å unngå å motta rapporter fra enheten når du faktisk er ute og seiler med båten selv må du sette deg som seilende i appen. Det gjør du ved å åpne appen, trykke på Start Seiling og velge den båten du har tenkt deg å ta ut på vannet.

Start

Når enheten ikke kan spore en bevegelse vil den ligge i dvale, om den merker bevegelse vil den sjekke posisjon og om denne posisjonen avviker med mer enn 50 meter (innen 10 minutter) fra forrige rapport vil varsel komme opp i appen.

Underveis

Når enheten merker bevegelse vil den holde seg aktiv frem til sensoren igjen ikke merker bevegelse. Så lenge enheten er aktiv og i bevegelse vil den rapportere ca hvert 12 minutt.

Om du ikke er seilende med den båten (valgt i appen) som enheten ligger i når den merker bevegelse vil du begynne å motta oppdateringer i appen. Om du i tillegg har lagt til varsling via SMS vil disse komme i tillegg.

Stopp

Ca 2 minutter etter siste bevegelse vil enheten konstatere at den nå har stoppet, den vil da rapportere lokasjon en siste gang før den går i strømsparingsmodus. Der vil den være helt frem til den enten merker ny bevegelse, eller når den en gang om dagen (ca hver 24. time) vekkes for å sjekke at den kan få posisjon og å se om den har flyttet seg.

Tips:

- Få enheten til å sende posisjonen sin på nytt

Om du slo på enheten før du la enheten til i appen så kan du holde den i bevegelse i minimum 30 sekunder for å vekke den igjen og få den til å sende en ny posisjon.

Du kan også oppnå det samme ved å slå enheten av og på igjen, men om du allerede har skrudd igjen lokket så vil tipset ovenfor gjøre samme nytten.

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Du kan starte en chat her, i appen eller på www.seaber.no.